Синът на Стефан Данаилов похарчи голяма част от наследството си

Владимир, извънбрачният син на кинолегендата Стефан Данаилов, който си отиде от този свят на 27-ми ноември, почти е профукал огромното наследство, което баща му остави. Въпреки че наследи над 350 000 лева в брой и в банкови сметки, младежът е успял да опука голяма част от сумата, научи "Уикенд".

Голямо харчене

Голямото харчене започнало веднага след като Владимир взе акта си за наследник малко преди Коледа. Той е погасил заем на майка си за 80 000 лева, а освен това платил за свои покупки в САЩ. Покрай пандемията от Ковид-19, която ни връхлетя в началото на март, Владко останал без никакви средства и всеки месец теглел сериозни суми.

Скъп мотор

Купил си и много скъп мотор, което му било детска мечта. Пращал пари и на майка си Ирен Кривошиева, която също е без работа. Владимир няма да присъства на панихидата за 9 месеца от смъртта на баща си. Единственият наследник на Ламбо от актрисата Ирен Кривошиева, е студент по медицина в САЩ и е започнал стаж по хирургия в Западна Вирджиния, където живее със съпругата си Виктория. "Тъй като съм начинаещ, засега ми дават на кълцам само циреи и кисти, но някой ден стана виртуоз на скалпела", зарече се Владимир. Той бил поканен да присъства на панихидата на баща си, но няма да може да присъства заради ангажименти в университета. Заради боледуването на Стефан Данаилов миналата година Владимир отложи част от изпитите си, които успя да вземе през януари. Той не искал отново да прекъсва обучението си. Увлеченията по религията младок ще е първият медик и в двете фамилии - Данаилови и Кривошиеви. 34-годишният син на Ламбо изненадващо избра лекарската професия след като завърши икономика и дълго живя на ръба на мизерията. Вместо да се занимава с финанси, преди няколко години Владимир стана фитнес инструктор и едва свързваше двата края.

Смяна на попрището

Прехвърлилият 30-те син на Данаилов реши да смени попрището и стана студент по медицина. Владимир смени хипарската си визия и подстрига косите си. Като стажант получавал около 20 000 долара годишно. Той се надявал, когато се дипломира и стане хирург, доходите му десетократно да скочат. Синът на Ламбо обаче планирал да прави лекарска кариера не зад океана, а в родината си. "Ще се върна в България, защото ме тегли. А и жена ми Виктория много харесва страната. Не бих искал децата ми да са американчета, които не знаят български", категоричен е Данаилов-младши. След смъртта на баща си, като единствен негов законен наследник, Владимир наследи една четвърт от четиристайния дом на Ламбо и съпругата му Мария, както и всичките спестявания на баща си. Тъй като голяма част от парите, с които било закупено жилището, били от продажбата на наследствени имоти на Мария в Горнооряховския край, след смъртта на жена си Мастера прехвърлил три четвърти от дома си на доведения си син Росен Цанков. Според последната данъчна декларация на Ламбо, в която е описал финансовите си постъпления, той е оставил на сина си средства в размер на 30 000 лева, 6000 евро, влог за 197 242 лева, друг за 67 000 евро и трети за 2142 долара - общо около 350 000 лева. Отделно бившият министър на културата имал вложения в инвестиционен фонд за 100 000 лева, които наследил Владимир. Освен финанси, кинолегендата завещал на биологичния си син множество произведения на изкуството - картини, икони и статуетки. [caption id="attachment_638896" align="aligncenter" width="237"]Синът на Стефан Данаилов профука голяма част от наследството си сн. hotarena.net Синът на Стефан Данаилов профука голяма част от наследството си сн. hotarena.net[/caption] След погребението на баща си на 2-ри декември, Владимир отново се върна в родината си, но само, за да уреди формалностите около прехвърлянето на наследството си, предават от hotarena.net.