Синът на Меган Маркъл и принц Хари зависим от Короната

Синът на Меган Маркъл и принц Хари ще трябва да се подчини на Короната. Желанието на херцога и херцогинята на Съсекс да осигурят възможно по-нормален живот на своя син си пролича още преди да се оттеглят от кралското семейство. След раждането на първото им дете двойката взе решение то да не получава титла. Но се оказва, че Арчи Маунтбатън-Уиндзор все пак ще се окаже под влиянието на Короната. Британското издание "The Express" предава, че на практика наследникът на Меган и Хари ще стане принц веднага щом неговият дядо принц Чарлз се превърне в крал на Англия. Тогава позицията на Арчи сред останалите му роднини ще се измести с една нагоре.  И той ще бъде вече не седми, а шести по ред за унаследяване на короната. Така щом навърши 18 години, от Арчи ще зависи дали иска да бъде наричан принц или да използва титлата Негово кралско височество (от които родителите му вече доброволно се лишиха).

Разрешение

А според Акта за наследяване на короната от 2013-та година кралските особи до шеста позиция трябва да получат разрешението на монарха, за да се оженят. Това означава, че също като своя баща и неговите роднини Арчи ще се наложи да потърси одобрение от дядо си Чарлз или дори от своя чичо Уилям, ако/когато се реши на тази стъпка.

Варианти

Дотогава обаче има доста време и съществуват поне два варианта искането на разрешение на отпадне: ако този и без това старомоден закон вече не е в сила и в случай, че принц Уилям и Кейт Мидълтън имат още едно дете. По този начин Арчи отново ще бъде изместен в опашката за трона, пише "Cosmopolitan Marie Claire". [caption id="attachment_639257" align="aligncenter" width="300"]Синът на Меган Маркъл и принц Хари ще трябва да иска разрешение, когато реши да сключи брак сн. Инстаграм/ sussexroyal Синът на Меган Маркъл и принц Хари ще трябва да иска разрешение, когато реши да сключи брак сн. Инстаграм/ sussexroyal[/caption] Конституционният експерт Иън Макмартан разказва и за още един начин това да не се осъществи. "Наистина, при това положение, както стоят нещата към момента, може да се очаква, че когато синът на херцога и херцогинята на Съсекс се ожени, ще трябва да потърси разрешението на суверена, освен ако един от тримата му братовчеди се ожени и има деца преди него", обяснява той, предават от ohnamama.bg.