Силвена Роу слиза от екран

Силвена Роу официално слиза от малкия екран в България за неопределено време. Феновете на топ кулинарката занапред ще могат да я гледат единствено в интернет. Причината - в Би Ти Ви взеха окончателно решение да спрат излъчването на шоуто "Мастършеф", в което блондинката бе най-голямата звезда. Кога ще върнат предаването в ефир? Това в момента не се обсъжда.

Без "Мастършеф"

Най-популярната българка на световните кулинарни сцени потвърди тези дни новината на "Уикенд", че "Мастършеф" няма да има нов сезон догодина. Докато чака да върнат в ефир състезанието за готвачи, Силвена Роу започна да снима собствено предаване, което се разпространява само през интернет. Именно чрез него тя обяви, че работата по "Мастършеф" засега е замразена. В същото време обаче обеща, че паузата няма да е вечна, а ще дойде ден, в който шоуто ще се завърне на екран.

Собствен канал

Ето точно какво каза Силвена пред камерите на собственото си ново предаване: "Може да няма "Мастършеф" за момента, но ще продължаваме. Набираме малко скорост... там... нали разбирате? Лека почивка. Започвам нещо ново. Това е моят собствен канал, в който ще споделям чудесни рецепти".

Шеф Андре Токев

Засега само един от тримата членове на журито на "Мастършеф" остава в Би Ти Ви. Това е шеф Андре Токев. Той продължава да работи по предаването си "Ловци на храна", което се завръща на екран през септември. В новото издание ще му партнира актьорът Константин Таквор, който участва в последния излъчен до момента сезон на "Мастършеф". Петър Михалчев към момента се въздържа от медийни проекти, а Силвена снима своето интернет шоу от собствената си кухня в дома си в Англия. След като прекара години наред в Дубай, развивайки ресторантьорски бизнес, сега тя отново е със семейството си на острова. Какво става с ресторантите й в емирството, засега не е споделила. Но пък показа своята внучка Изелла, която тези дни стана на годинка. Родителите на детето не му давали никаква вредна храна - не позволявали в менюто му да влиза нито сол, нито захар. Щастливата баба се научила да готви бебешка храна с подправки, които не са вредни за здравето и в същото време помагат за добрия й вкус. В едно от предаванията си например тя прави шоколадов мус с вода от варен нахут, без да добавя захар. Дали е вкусно? Според самата Силвена - да, макар че от записа, в който се вижда как дава на детето от лакомството, изглежда, че внучката се опитва да го изплюе. Това е първият десерт, който тя опитва. Възможно е действително да е добър, но детето просто да не си пада по сладкото. А защо няма да има "Мастършеф" следващата година? Както "Уикенд" вече писа, телевизията е заложила нови скъпи формати в програмната си схема, както и два сериала, които финансира. [caption id="attachment_676489" align="aligncenter" width="300"]Силвена Роу слиза от екран сн. Инстаграм Силвена Роу слиза от екран сн. Инстаграм[/caption] Риалититата са "Сървайвър" и "Ергенът", а сериалите - "Съни бийч" и "Татковци". За кулинарни състезания не останали нито пари, нито ефирно време, предават от hotarena.net.