Буквално преди няколко седмици стана ясно, че Анджелина Джоли ще се превъплъти в ролята на една от най-големите оперни прими на миналия век – Мария Калас, в нов игрален филм. Снимачният процес започна в началото на октомври в Будапеща, Атина и Милано. Ето че вече се появиха и първи папарашки снимки на холивудската звезда от продукцията.

Изборът на режисьора Пабло Лараин беше посрещнат „на нож“ от кинофеновете, защото мнозина не си представят как с външността си Анджелина Джоли ще пресъздаде драмите от последните години от живота на Мария Калас. Или пък сексуалните извращения, на които я е подлагал магнатът Аристотел Онасис.

Режисьорът Лараин похвали подготовката на Джоли за ролята, целия актьорски състав и е убеден, че готовият филм с работно заглавие „Мария“ ще развълнува всички.

Пабло е роден само една година преди смъртта на Калас – през 1976 г., в чилийската столица Сантяго, а върховете в досегашната му кариера са именно в областта на биографичния филм.

Ще се окаже ли ролята на Калас голяма хапка за устата на Анджелина Джоли?

„Джаки“ е посветен на съпругата на убития американски президент Джон Кенеди – с Натали Портман в главната роля и 3 номинации за Оскар.

Любопитното е, че Джаки Кенеди е втората съпруга на Онасис, който заради женитбата си с нея през 1968 г. зарязва не кого да е, а именно Мария Калас.

В тази година една фатална жена слиза от яхтата на милиардера, за да се качи друга...

Източник: „Уикенд“