Шеф Виктор Ангелов хлопна кепенците

Кризата, предизвикана от коронавируса, нанесе сериозен удар върху бизнеса на един от най-популярните готвачи у нас - шеф Виктор Ангелов. Нервният перфекционист от "Хелс Китчън" се принуди да хлопне кепенците на своя гурме ресторант в центъра на София. Той е "временно затворен" вече повече от 7 месеца. Съобщението, че ресторантът на шеф Ангелов затваря, се появи на страницата на заведението във Фейсбук още на 13-ти март, когато в България бе обявено извънредно положение заради пандемията. Според първоначалните намерения ресторантът е трябвало отново да заработи на 29-ти март, което се оказало невъзможно заради удължаването на извънредните мерки, пише "Уикенд". Но повече от седем месеца по-късно, дори когато почти всички останали заведения в столицата работят на пълни обороти, доколкото им позволяват разпоредбите на властта, ресторантът на страшилището от Кухнята на ада все още е затворен с уточнението, че това е "временно".

Бързо хранене

Най-вероятно поне за момента не се предвижда закриване, но и не се знае кога ще бъде новото "откриване". В същото време шеф Ангелов продължава да действа в другия си ресторант, който се намира в един от най-скъпите квартали на София. Но според злите езици клиентите му не са много. Твърди се, че той се изхранвал основно от бизнеса си за бързо хранене, който сравнително наскоро започна. Според клюките го е открил с парите от хонорарите си от Нова телевизия в "Хелс Китчън". Топ готвачът залага на кюфтета, кебапчета, супи и салати, за които се твърди, че са възможно най-високо качество. Заради доста солените им цени клиентите са основно чужденци, но така или иначе, почти няма бракувана стока, а всичко, което се готви за консумация на крак, се продава. Широко известен факт е обаче, че бързото хранене не е стихията на шеф Ангелов. Той си пада по майсторските изпълнения в кухнята. Като всеки корифей до печката, и той държи най-много на гурмето, за което обаче в момента очевидно няма пазар. Все пак звездата от кулинарните формати не губел надежда, че един ден кризата ще приключи и отново ще може да се радва на на работещите си изискани ресторанти.

Реджеп Бадв

В същото време последният до момента победител в "Хелс Китчън" - Реджеп Бадев, върти успешен бизнес, който стартира именно в условията на пандемия и криза. Вместо да налива парите си в луксозен ресторант на жълтите павета с изчанчено меню, за което трудно се намират клиенти, той постъпи практично, инвестирайки в пицария в Пловдив, която доставя храна по домовете. [caption id="attachment_646143" align="aligncenter" width="300"]Шеф Виктор Ангелов фалира сн. YouTube Шеф Виктор Ангелов фалира сн. YouTube[/caption] Говори се, че поръчките вървели като топъл хляб, а Реджи, за разлика от своя учител в кулинарното риалити, се радвал на много добри обороти.