Шеф Петров успя да сащиса хиляди в мрежата!

Устатият шеф Петров все е ръсил неочаквани бисери, но този път изби рибата в осем морета... Той заяви в мрежата, че на практика човек носи закваска за сирене в стомаха си. Не, не мислете, че Борис Петров е пиян. Нищо подобно и дори защити твърдението си с факти: [caption id="attachment_592737" align="aligncenter" width="300"]шеф Петров Шеф Петров буквално изби рибата[/caption]

"Чудя се, ако светът доказва чрез генетиката потеклото на човек: ще продължи ли това с живите храни!?... Какво имам предвид???

Има едно нещо което не виждаме и това е онзи специфичен свят в природата който няма толкова голямо движение както при хората. Знаем че и при животните има малки миграция на определени видове. Но има бактериален свят който е на съвършенно ниво и той няма никакво движение. Например определени бактерии които изграждат сирена!? Естествено при тях популацията е в по обширни райони но има места на супер голяма концентрация и е супер нормално на такива места да зародиша на определени известни видове.

Давам пример с Прясно Българско Сирене с коремна бактерия, няма значение, дали е крава, овца, коза..за да ви стресна ще ви кажа, че съществува и в човешкия стомах! Да, не се стряскайте, човек носи закваска за сирене в стомаха си...

Така това е важно, но по важното з едно сирене са още много бактерии които се предават в млякото чрез паша вода и въздух! Вече леко се разбира, че тук в Софийска област са живяли доста древни хора и докато се смеете и ги наричате Софийски жители, подето на майтап от леко малоумните ни медии, това доказва нещо уникално! За мен това са Средите за които се спори дали са от Келтски или друг произход, но което се знае и не се спори е, че са били рибари но после са станали добри грънчари и земеделци, това което се знае за тези хора от крайната тоест сегашна фаза на човек, че миграцията им е определяща от по-дори храна и репродукция.

В периода 13 000 години пр.н.е. до 300 г. Пр.н.е. в последствие миграцията и движението и определят епохите и най-накрая Бизнеса първо в Средиземно Море и после в Азия. Така, че заседяването на такива племена на нашата територия и създаването на много сериозни племена и нации е пряко свързана с фауната!

Първият и най обновен продукт е животновъдство то е целогодишен добив и храна. Млякото, свежото сирене и после зрелите сирена са първите продукти с дълго съхранение и хранителна стойност. Хората са пътували където храната им става по-добра. Всичко останало се развива после за да бъде изследвано като камъни и писания. Завършвам с това, че скоро ще се опитам да запаля искрата на това изследване което ще покаже, че първото уникално сирене се случва тук, защото е по-силно от всякъде и щамът му е във всички сирена! Ако не разбирате ще кажа така. Най-добрата прясно сирене "пресносол" става в Западна България, само няколко градуса и щипка сол е тайната на Зеленото Сирене пак в тази част на България и не само черни Вит такова течение има и в Курило и в Сливница и в Враца и в Старо Бърдо и по Цялото Гърло на Стара Планина по границите и отвъд със Сърбия и Македония. После само няколко градуса и се превръща в твърдо сирене и още малко сом и билки и процедури в известно по Италия Пекорино, После наколко градуса ... пак нагоре се Случва Муцарела, естествено тя е с пресичане на ферментацията в собствен киселинен цвик и малотрайна но свободният белтък от цвика се явява като натурален натриев гултаминат.

И въпреки че при достигане на 71C° и загуба на мляко се чувства по-млечно и леко, а не с концентрирана масленост..което всъщност е, защото ако се продължи температурното манипулиране става на пресен Кашкавал само за няколко часа, а ние го познаваме, като Халуми, но всъщност никой не знае че в споменатите наши части и остатък границата Халуми става за няколко часа а не за 4 дни като в Кипър, въпреки че са го защитили като свой продукт...

Същият е случаят....Внимавайте!!! Пермиджано Реджано.. където може да се спори за силата на батерията .. естествено това че териториално в Парма са го защитили технологично също, че най-добрата ще е там! Но да оставя моите приятели Италианците и да се върна при моите приятели от Кипър! Мога да се обзалагам с най-добрата майстор на Халуми в Кипър и средиземноморският райони, че чисто С мляко от Крави от Софийска и Пернишка област...( знам че при тях е с този и овце) за това предлагам Крави защото са с по-голяма масленост от Козата, че ще направя за 12 часа по добро Халуми за което на тях им трябва между 2 и 4 дни..ели ако мислят че се хваля Ще го направи Калин! Да не казвам, че ако имам 6-8 часове направен пресносол можем до постигнем това за 3-4 часа! Казвам тези неща от опит, живял съм почти 3 години на острова и сега като преосмислям всичко разбирам, че Халуми не е тяхно сирене а на Онзи дето разни китеници го наричаха "Софийски Жител" имам и идея как е стигнало до Кипър!? Имам и идея как кашкавалани става на Муцарела 6 хиляди години по-късно в Северна Италия но не ми се спори с Историци, те работят с мъртви обекти и камъни аз познавам незаменимият микро свят и в мойта градинка всяка вечер пред очите на моите гости превръщаме Пресносол в Муцарела за 1 минута, а за Час в Халуми...Питайте тях...

Защото според нас Ако на Кипърците им трябва хладилник с температура от 4С° че три дни на нас и на тези преди нас 1 час! За Муцарела няколко минути.. да не продължавам. Най-защитените продукти на дадени държави изглеждат невъзможни за преди 2000 години в териториите им но не и за нашите!??

А ние сме приели някаква Брийнза довлечени от Украинските Руси след превземането на втората ни Столица Преслав и Затвърдена от Източната Римска империя, позната като Византийско Робство и последващите 200 години глупости! Не е наше то ...да си го взимат Гърците като Фета-Мета..както искат. Аз искам майката "Пресносол" от който тук а и по цял свят с малко техника се случва всичко, дори Брийнза... и то за кратко време! Но само от нашето!", заяви шеф Петров.