Шеф Манчев харчи от спестяванията си за екскурзия до Малдивите

Финансовата криза, породена от пандемията от коронавирус, удари и най-популярният готвач у нас - шеф Иван Манчев. Майсторът на черпака, който коли и беси в кулинарното шоу "Черешката на тортата" и "Кошмари в кухнята" по Нова телевизия, разчитал на спестяванията, които натрупал преди Ковид-19 да удари ресторантьорския бранш през пролетта.

Коронакриза

Коронакризата не подминала и неговите заведения. Шеф Манчев притежава два ресторанта под наем в София и един на морето - в Свети Влас. В момента работело само едно от заведенията в столицата, като предлагало храна за вкъщи, а оборотът му бил драстично по-слаб от този, които имал преди пандемията. Спадът бил с над 85%. Ресторантът от няколко месеца работел на пълна загуба, но въпреки това страшилището от "Кошмари в кухнята" не пускал кепенците, за да не го забравят клиентите.

Новогодишни празници

Макар че публично се кълне, че бизнесът му яко е зациклил, шеф Манчев е прекарал новогодишните празници на Малдивите в компанията на последната си изгора Ива.

Промоции

Топ кулинарят обаче се възползвал от екскурзиите на промоция, които предлагали туроператорите. Манчев отпрашил на тузарската екскурзия с приятелката си благодарение на парите, които кътал в банка.

Щедър подарък

След развода си с дългогодишната си спътница в живота Марина и майка на двете им деца Виктория и Христо, Манчев им остави тузарския си апартамент и заживя под наем. Двамата с Ива обитавали къща в Бояна срещу месечен наем от 1200 лв. Той продължавал да шофира 15-годишния си джип "Мерцедес ML", но неотдавна кулинарят направи щедър подарък на 19-годишния си наследник. Христо имал книжка от два месеца, но вече карал нов луксозен всъдеход. Момчето, което беше абитуриент миналата пролет, е получило баровския подарък от татко си по случай успешното изкарване на шофьорските курсове. Шеф Манчев имал пълно доверие в шофьорските умения на наследника си и твърди, че му е поверил мощната машина, защото лично го е учил да шофира много преди да изкара официален документ.

Гузна съвест

Злите езици обаче шушукат, че основната причина за шокиращата щедрост на водещия на "Черешката на тортата" е гузна съвест. Наследникът на Манчев - Христо, е известен с луксозния си начин на живот. Миналата година той посрещна 18-тия си рожден си ден в Слънчев бряг, като черпеше с  шампанско всички посетители в един от най-оборотните клубове край морето. За финал на партито пък Христо се наслаждаваше на специално организирана заря в негова чест.

Скандална раздяла

Както е известно, през лятото на 2019-та готвачът се раздели скандално със съпругата си Марина след 18 години брак, защото забремени любовницата си Цветомила. Законната половинка на Манчев дълги години се занимаваше c ръководенето на част от pecтopaнтитe на ĸyлинapя и бe cъдpyжниĸ във фиpмитe мy. В рамките само на три месеца готвачът успя да се разведе, да стане татко за трети път и да се раздели с майката на най-малкото си дете, заради която се разведе. Романсът на Манчев с варненката Цветомила бе кратък и той я заряза с пеленаче на ръце два месеца след раждането на сина им Александър. Днес палавият кулинар е щастливо обвързан с майката на гаджето на сина си - бизнесдамата Ива. C настоящата му изгора очевидно са на една и съща вълна и обичат нощния живот и скъпите курорти.

Нова среда

Покрай новата си приятелка Мaнчeв cмeнил кoрeннo и cрeдaтa cи. Вeчe чecтo мoжe дa бъдe зaбeлязaн в кoмпaниятa нa фoлк пeвицaтa Aнeлия, кoятo e cрeд нaй-близкитe приятeлки нa любимaтa му Ивa, пише "Уикенд". [caption id="attachment_654924" align="aligncenter" width="300"]Шеф Манчев закъса за пари сн. hotarena.net Шеф Манчев закъса за пари сн. hotarena.net[/caption] Зaрaди нeя тoй дoри ce вля в Бялoтo брaтcтвo и през лятото бe зaceчeн дa тaнцувa пaнeвритмия зaeднo c пocлeдoвaтeлитe нa Пeтър Дънoв нa Рилcкитe eзeрa, предават от hotarena.net.