Шарън Стоун е вече на достолепните 66 години, но хич не се притеснява да пресъздаде известната си поза с кръстосани крака от еротичния трилър „Първичен инстинкт“ от 1992 г. Седнала в кожен стол със златни акценти, звездата позира в червен дантелен комплект бельо. Тя допълни знойната визия със сини токчета с каишки и дебело бяло колие.

В ембематичната за филма сцена в стаята за разпити героинята й Катрин Трамел седи в къса бяла рокля, докато група мъже полицаи я разпитват за убийството на пенсионираната рок звезда Джони Боз. В един момент тя разкрачва краката си, докато е на стола, и се вижда, че не носи бельо.

Това е първият път, в който Шарън Стоун пресъздава тази сцена. През ноември 2019 г. докато приемаше наградата „Жена на годината“ тя накара Били Портър да изнесе стол на сцената за нея. Облечена в блестяща черна мини рокля и токчета, тя влезе в известната си поза, а след това насърчи побликата да се присъедини към нея.

Шарън Стоун пише в мемоарите си от 2021 г.: „Красотата да живееш два пъти“, че е била позмамена да е по коте за заснемането на сцената поради това, че бялото й бельо отразявало светлината. Режисьорът на филма Пол Верховен отрече твърдението на Стоун и настоява, че тя си е показала котето съвсем по своя воля и умишлено.

Източник: „Уикенд“