Шарън Стоун става майка за първи път през 2000 г., когато с тогавашния си съпруг Фил Бронщайн осиновяват първото си дете - 24-годишния син Роан. През 2005 г. осиновява втория си син, Лаирд, на 19 г., а година по-късно и третия си син, Куин, на 17 г.

Стоун е разказвала открито за няколкото трагедии, които е преживяла през живота си - както преди, така и след като е станала майка - включително за множество спонтанни аборти.

„Ние, жените, нямаме форум, на който да обсъдим дълбочината на тази загуба. Загубих девет деца от спонтанен аборт“, коментира Стоун в публикация на PEOPLE в Instagram през 2022 г. „Това не е никак малко, нито физически, нито емоционално, но ни карат да чувстваме, че е нещо, което трябва да понесем сами и тайно с някакво чувство за провал.“

Въпреки трудностите Стоун продължава да гледа на житейския си опит като на урок.

„Преживях всичко - сексуален тормоз, спонтанен аборт, мозъчен кръвоизлив, развод, удар от мълния“, казва Стоун в интервю за AARP. „Нямам време да се заигравам. Тук съм, за да бъда здрав и присъстващ родител, добра дъщеря и ангажиран гражданин. Всичко останало е просто отвличане на вниманието.“

През октомври 2023 г. Стоун казва пред PEOPLE, че не съжалява, че е дала приоритет на семейството си пред славата.

„Благодарна съм, че избрах майчинството и че не дадох приоритет на Холивуд, защото те със сигурност не дадоха приоритет на мен“, каза тя.

Източник: people.com