Шакира не издържа повече затворена у дома, иска децата да излизат навън!

Шакира спазва препоръките на Световната здравна организация и в момента се намира под домашна изолация в Барселона. С нея е и съпругът й Жерар Пике, както и двете им деца. Това са 7-годишният Милан и 5-годишният Саша. [caption id="attachment_624201" align="aligncenter" width="223"]Шакира Шакира иска децата да имат достъп до парковете[/caption] Времето, прекарано вкъщи обаче явно не понася добре на колумбийската певица и тя иска да промени това. Тя използва профила си в Инстаграм, за да сподели с феновете си своята позиция относно социалната изолация. Изпълнителката иска да започне петиция, която да позволи на децата да излизат от домовете си. Според Шакира, това е от изключително значение за малчуганите, чиито семейства не разполагат с вътрешен двор, където да излязат на чист въздух.

„Щом е позволено на хората с кучета да излизат навън, трябва да се помисли и за решение, което ще дава право на децата да получат нужната доза витамин D, нужен за тяхното психическо и физическо здраве“, пише звездата.

Тя се обръща към испанското правителство и го моли да обмисли възможността да позволи на родителите да извеждат децата си навън, спазвайки нужната дистанция от останалите. Мнението на Шакира събра доста съмишленици. Но имаше и такива, които обвиниха изпълнителката в безотговорно отношение към ситуацията. Някои хора коментираха, че положението е доста сериозно и трябва правилата да се спазват стриктно от всички. На Шакира й беше напомнено, че децата могат да изкарат по-бързо коронавируса, както и да бъдат носители без да показват симптоми, но в същото време да са опасни за околните. Имаше и фенове, които призоваха изпълнителката да не прибягва до подобни действия и да си седи у дома, за да може пандемията да приключи възможно най-бързо. Източник: hotnews.bg