Митьо Пищова седна да реве за сина, когото не поглеждаше!

Митьо Пищова си е Митьо Пищова и туй то! Ако за масата хора обаче той е просто образ на човек, правещ се на шут цял живот, то за единствения му син нещата са доста по-различни. И срамни, и болезнени, и отвратителни. Знаем, че двамата са смразени отдавна, а синът му, който вече също е зрял мъж, не иска и да го чуе от години.

Причината е повече от ясна и надали е нужно да я споменаваме - непрестанните гуляй и оргии с диви, но дащни селянки, към които Пищова не криеше мераците си. Пилеене на пари, пиене, ядене и звучно оригване - в това се изразяваше битието на Митьо десетилетия назад. А за сина си той пет пари не давал, потопен в "жакузиту" с "маникенкити". Е, май е нормално сега пък синът му да не го познава...

Дни преди да навърши 67 години обаче, Пищова реши, че се е осъзнал (за кой ли път) и обяви, че семейството било най-важното. Затова, ако синът му имал сърце и бил добър, щял да дойде да види баща си на празника му... не думай! 5 бона бил приготвил Митето за купона, който обаче щял да събере само близките му и лекарите, дето го лекували.

"Само тях искам, тесен купон ще е. Всичко ще има, но най-вече уважение, защото ще сме отбрани хора, с души. Агне ще изпека и ще почерпя лекарите, които толкова пъти ми спасяваха живота. Аз така към научен - на бедните и старите да давам, да помагам, затова и Господ ме спаси", каканиже Пищова.