Крал Чарлз разреши на принц Уилям да намали публичните си ангажименти, докато съпругата му Кейт Мидълтън се оправи. Принцът на Уелс за първи път наложи своите виждания и постави семейството си пред короната. Акт, който не остана неоценен от близките му.

 

Придворни разкриват, че кралят е имал огромна поредица от ангажименти, които все още трябва да бъдат изпълнени. Принц Уилям ще поеме част от тях, но вече е заявил и на кралския съвет и на парламента, че няма да изпълнява ролята на крал, преди наистина да е дошло времето за това. Освен това принцът е допълнил, че ще остане до съпругата си докато тя се възстанови, поради което по-голямата част от роднините му ще трябва да участват в публичния живот.

 

"Принцът на Уелс избра семейството си пред короната. Друг на негово място би се хвърлил с главата напред, за да се докаже, че е роден за монарх. Но за него е най-важно семейството. И докато Катрин не се възстанови, той няма да я остави сама", добавят приближени до семейството.

 

Принцесата на Уелс остава в болнични почти три месеца и дори повече. Мистерията около операцията й се заплита, но се смята, че е нещо достатъчно сериозно, което да е довело до необходимостта тя да прекара толкова време в леглото. Съпругът й обаче недвусмислено доказа, че жена му е на първо място и той няма да я остави сама, без значение дали държавата се тресе заради състоянието на баща му, или кралят настоява той да поеме неговите държавни дела. 
 

Явно фамилията ще продължи да работи здраво. И в по-широк мащаб, отколкото Чарлз планираше да я остави.