Не само нашенците се засилиха към съседна Гърция през уикенда. Бившият американски президент Барак Обама и съпругата му Мишел се появиха на гръцкия остров Антипарос, където отседнаха във вилата на холивудския актьор Том Ханкс и съпругата му Рита Уилсън.

Остров Антипарос е част от Цикладската група, който, макар да не е толкова популярен колкото Миконос и Санторини, все пак привлича холивудски звезди и известни личности всяко лято. Посещението на семейство Обама в Гърция е във връзка с участието му в международната конференция, организирана от Фондация „Ставрос Хиархос“. Барак Обама ще участва в дискусия за начините за укрепване на демокрацията в гражданската култура заедно с председателя на фондацията Андреас Дракопулос.

Приятелството между Том Ханкс и Барак Обама не е тайна за никого. През 2016 г. президентът закичи дружката си с най-високото отличие за граждански принос – „Медал на свободата“.

„Най-добрата роля на Том е тази, която играе в истинския живот – на добър човек“ – каза тогава Обама.

Семейство Обама се плацика с Том Ханкс в Гърция

По време на почивката си в Гърция Барак Обама е специален гост именно на Том Ханкс, който може да се похвали с гръцко гражданство. Нямаше как Том Ханкс да не разведе бившия президент и Мишел Обама из красотите на Егейско море. Двойките заминаха с лодка, която наеха от о. Антипарос и се отправиха към водите на близкия Иос.

Източник: „Уикенд“