Много неща се случиха в живота на 31-годишната Селена Гомес от 2013 г. насам. През 2015-а тя беше диагностицирана с тежко автоимунно заболяване, а 2 години по-късно заради последствията от него актрисата и певица претърпя бъбречна трансплантация.

Лекарствата, които е длъжна да приема, имат своя страничен ефект – наддаване на тегло. За всяка публична личност подобна промяна във външния вид е критична – особено за обещаваща звезда като Селена Гомес.

10-ина години по-късно тя спря да обръща внимание на хейтърите, които я подкачат заради излишните килограми. Според самата нея отказът от социалните мрежи й е помогнал да се отърве от съмнението в себе си и да се пребори с комплексите си.

„Исках да се погледна в огледалото и да се почувствам уверена в това коя съм. Да си дам почивка от социалните медии беше най-доброто нещо, което някога съм правила за моето психично здраве. Омразата и съмненията изчезнаха веднага щом оставих телефона си. Сега се чувствам много по-добре“ – сподели Селена.

Фактът, че Селена Гомес не се вписва в стандартите за красота на модел, не й пречи да се снима успешно във филми, да получава награди, да се занимава активно с благотворителност и да развива личната си козметична марка – коментират медиите.

Източник: „Уикенд“