Никол Кидман получи престижната награда за цялостно творчество на Американския филмов институт, но церемонията мина под мрачната сянка на влиятелната секта на сциентолозите. Красавицата се появи в целия си блясък на червения килим в компанията на съпруга си Кийт Ърбан и двете им дъщери. На събитието обаче липсваха другите две деца на актрисата – Конър и Изабела Круз.

Никол Кидман отказа да отговаря на въпроси за отсъстващите и дори не ги спомена в благодарствената си реч, обаче от години е ясно, че наследниците са изцяло във властта на зловещата секта, на която принадлежи прочутия им баща Том Круз.

Изабела и Конър са двете осиновени деца на Кидман и Том, които приключиха връзката си със скандален развод през 2001 г. Бракът на двойката е минавал изцяло по правилата на сектата на сциентолозите и в един момент Никол не издържа повече на контрола.

При развода обаче децата изненадващо избират да останат с баща си. Малчуганите са подложени на специално възпитание в сектата с цел да забравят майка си. Кидман не се отказва от борбата, но в крайна сметка печели Том Круз, а тя получава забрана да контактува с тях.

Актрисата се омъжи за втори път – за музиканта Кийт Ърбън и най-сетне успя да стане майка на собствени деца. Тя не забравя Изабел и Конър, които обаче са погълнати от сциентологията и дори не й честитят рождените дни.

Източник: „Уикенд“