По всичко личи, че сбогуването на Диана Димитрова със сцената ще се окаже чиста проба кьорфишек. Само две седмици след изиграването на последното си представление, за да напусне след това театъра и да замине за чужбина, звездата обяви, че никога не е казвала, че повече няма да бъде актриса.

Нищо чудно, както триумфално си тръгна, след няколко месеца да направи и триумфално завръщане.

 

Не е ясно кой дава съвети на Диана Димитрова за собствената й самореклама, но актрисата направи много хитър ход, като обяви, че напуска театъра, за да учи анимация в чужбина. Това накара медиите да загърмят по неин адрес в момент, в който новините около името й бяха позатихнали. На 25 юни актрисата изигра за последен път една от двете си роли в театъра в последно време – култовата Ирина от „Тютюн" на режисьора Бина Харалампиева. Миналата събота обаче Димитрова обърна плочата и се оказа, че всъщност никога не е имала намерение да спира да се занимава с актьорската си работа.

Само че на сцената и пред камерата играела роли, а сега искала да бъде се беси. Това ставало само когато рисува. Ето какво сподели Диана в социалните мрежи: „Вчера една дама, беше толкова мила и също толкова възмутена едновременно, ми каза: „Ама как така?! Вие трябва да сте пред камерата, не зад нея". Никога не съм казвала, че повече няма да бъда актриса... Но дойде моментът да бъда себе си, а това се случва само и единствено, когато рисувам. Във всички роли през годините съм „бягала” от себе си. Опитвала съм да изграждам образи. Това е наистина любопитен процес и много дълга тема. Но сега е време за друго. Време е картините ми да започнат да живеят и да се движат. Обратно пред платното!”.

 

Явно Диана въобще не е правила планове да слиза от сцената, а просто да я напусне за кратко, докато трае обучението зад граница. Не е случайно, че тя игра до края на театралния сезон, а наесен, когато навсякъде по света започват новите учебни години, ще бъде в чужбина, за да учи. Тя не съобщава подробности нито за академията, в която ще учи, нито за вида на обучението, но най-вероятно е магистратура или специализация. Това означава, че до година-две можем да я очакваме обратно. Звездата наистина не е казвала в прав текст, че се отказва да бъде актриса, но черно на бяло написа, че напуска театъра, което е намек за същото.

 

Ето думите й, написани на 21 април:

„Скъпи хора, трябва да знаете, че напускам театъра. Не ме виждате никъде по телевизията, защото отказвам участия. Приета съм в една от най-добрите академии в света за 3D и 2D анимация! Успях да се преборя на изпитите”.

 

Всичко това означава, че феновете на Диана Димитрова не бива да се тревожат. Тя най-вероятно скоро ще се завърне и на екран, и на сцената, само че въоръжена с още една диплома, Дотогава се очаква от време на време да пуска сензационни бомби около името си, за да поддържа интереса към собствената си персона.

Източник: Уикенд