Окончателно сбогуване с президентския пост за Байдън! Синът на президента Хънтър Байдън бе признат за виновен по всички обвинения, а присъдата му е затвор за извършените престъпления. Новината предизвика истинска истерия, а президентът направи изявление в пресата, в което дръзна да го защитава сина си. "Миналата седмица признах, че освен президент, аз съм и баща. Затова ще кажа, че аз и Джил обичаме сина си и се гордеем с човека, в който се превърна днес. Затова винаги ще бъдем до Хънтър и с нашата любов и подкрепа. Нищо никога няма да промени това.", заяви още Байдън.

Президентът публично защити сина си, но демократите не му простиха този акт. Престъпленията на Хънтър Байдън и действията му по време на управлението на баща му, както и преди това предизвикаха сериозна полемика, доколко настоящия кандидат на партията е подходящ представител пред обществото. Самият Байдън демонстрира много пъти необичайно поведение пред камерите и предизвиква слухове за здравословни проблеми, деменция, дори подмяна на самоличност. А действията му при различни международни кризи също изглеждат странни.

Така или иначе, за близо 90-годишния държавен глава, ситуацията със сина му е шанс да излезе от Белия дом, губейки достойно. Защото да бъде победен от осъдения Тръмп, при положение, че изглежда безупречния избор, би било твърде голям удар за привържениците му...
э