Шансовете на Джо Байдън да получи втори мандат изглеждат все по-невероятни. Скандалите около Хънтър Байдън и опитите на президента да защити сина си с цената на всичко, предизвикаха ответна реакция. А също и отговор от собствената му партия,че той не е подходящият кандидат.
 
Републиканците се колебаят дали да се обединят около Тръмп или новата си звезда Рон Десантис,  А демократите - за сегашния президент. И причината за това са скандалите около сина на Байдън -  Хънтър, който очевидно продължава с изцепките.
 
Миналата седмица Байдън се появи на официална държавна вечеря с премиерът на Индия - Наренда Модри, а компания му правеше собственият му син. Именно това предизвика гнева и недоволството на част от гостите, които смятат, че Байдън не е трябвало да води Хънтър на официалната вечеря. А причина за това са обвиненията в няколко федерални престъпления, като измама, търговия с оръжие за Украйна, данъчни нарушения, но сключи сделка и няма да отиде в затвора. Вместо това блесна под прожекторите.
 
Изненадващо обаче, журналистката Анна Наваро го защити - „Историята на Хънтър Байдън, скандалът, обвиненията и престъпленията – това е и историята на бащината любов, а Джо Байдън никога не е помислял и никога няма да се откаже от сина си Хънтър и никога няма да се отнася с него по-малко любящо“, каза Наваро . "Той е един отчаян баща, който се опитва да държи сина си, който страда от тежки зависимости близо до него. Но това има тежка цена", добавя още Наваро. И допълва, че не би желала да съди Байдън за решението му да покани злополучния си наследник на вечерята с официалните гости.
 
Дори и медиите да са благосклонни към Байдън, обществото не е. Америка е уморена от безсмислената война, която Вашингтон предизвика между Украйна и Русия, а много хора говорят за мир и промяна. Отделно от това, фактът, че Байдън е готов на всичко, за да спаси сина си, дори и да въвлече страната си в световен конфликт, се нрави на малцина. Всъщност, именно това го прави почти неотличим от Тръмп, коментират някои.