Сър Антъни Хопкинс взриви всички с думите си!

Сър Антъни Хопкинс от "Мълчанието на агнетата" и "Двамата папи" споделя, че пази политическото си мнение за себе си. Носителят на Оскар за запомнящото си превъплащение в образа на Ханибал Лектър не е почитател на самоуверените актьори и не се смята за такъв. [caption id="attachment_612621" align="aligncenter" width="300"]Антъни Хопкинс Сър Антъни Хопкинс отказва да говори за политика[/caption] „Нямам мнение“, каза Хопкинс на колегата си Брад Пит за Interview Magazine. 56-годишният Пит интервюира 81-годишния Хопкинс, а темите се местят от киното и работата през алкохола, съдбата и грешките.

„Актьорите са доста глупави. Моето мнение не струва нищо", казва Хопкинс. Който често е питан за мнението му относно развитието на света, но "не е толкова готов да отговаря, както другите знаменитости".

"Няма полемика, така че не ме ангажирайте, защото няма да участвам", казва актьорът. Не много съвременни звезди обаче са като Хопкинс. Много популярни лица са повече от щастливи да участват в политически и социални дебати. И да хвърлят мнението си наоколо с чувство за авторитет, извлечено от техните роли, коментира жyрналистът и автор на книгата Нощ Захари Лиман за RT.

Звездата от Отмъстителите Марк Ръфало, притежаващ $30 млн., неотдавна призова за „икономическа революция“ в Twitter и заяви, че „капитализмът ни проваля, убива ни и ограбва от бъдещето на нашите деца“.

Той също така подкрепи Бърни Сандерс за президент и посочи, че трябва да започнем да избираме лидери „като нас“, което вероятно означава милионери социалисти. Звездата от Бебето на Розмари Мия Фароу туитира в четвъртък относно видео, показващо хора, изкачващи се по граничната стена между САЩ и Мексико. Не знаейки нищо за тези хора, опитващи се да влизат в страната незаконно, Фароу нарече постъпката им „триумфът на човешкия дух“.