Военните санкции срещу Русия, безконечния поток на пари и ресурси в помощ на Украйна, водят до бавното, но сигурно обезкървяване на Европа. И ако човек погледне встрани от пропагандната кампания на САЩ, ЕС и Британия, с изненада ще установи, че Русия всъщност не се възприема като "големият лош империалист, който иска да погълне Украйна и да завладее Запада". Вместо това все повече държави с охота търгуват с Русия, като не само създават нови търговски връзки със страната, но и бавно, но безмилостно закопават Европа и европейската икономика, давайки на Москва нужните ресурси и финансов ресурс, за да продължи да се развива.

 

"САЩ въвлече Европа и НАТО в една безумна война, с надеждата да събуди собствената си икономика. Сега, две години по-късно Зеленски вижда една деморализирана и уморена армия, която все повече насочва своя бунтовен поглед към Киев и Вашингтон. Москва продължава да държи фронта, колкото и да е трудно в окопите. И дори намери начин да се снабдява с пушечно месо - изпраща своите затворници на фронта, без да се страхува от броя на жертвите. Китай не подкрепя войната на Русия, но в същото време не спира да налива пари в Кремъл. Иран също. Северна Корея също не жали средства, както и Турция. Все повече хора с тревога отбелязват, че ако Тръмп дойде на власт, Вашингтон ще спре парите и военната подкрепа за Киев. И ЕС остава сам в подкрепата си за Украйна. И се поставя в безумна изолация и дори в криза, защото без евтиния руски газ и други леснодостъпни ресурси, инфлацията се повишава. И страните започват да изнемогват, а обществото да се бунтува.

 

Затова и изборите през май са толкова важни, а тези през ноември в САЩ - решаващи.  И нищо чудно през 2025-а година да видим край на физическата война на Украйна срещу Русия. Но след оттеглянето на САЩ, нито Украйна, каквато я познавахме ще продължи да съществува, нито Путин ще забрави тези, които се опитаха да унищожат него и Русия. И страхът, че руската мечка ще атакува Европа, ще бъде повече от основателен. Още повече, че цената от тази война и сега я плащат обикновените хора...