Американският рок певец Мерилин Менсън, който беше осъден на общественополезен труд за гавра с видеооператорка през 2019 г., изтърпя наказанието си – предаде „Ройтерс“. Според решението на съда в Лакония, щата Ню Хампшър, Менсън трябваше да положи 20 часа общественополезен труд, както и да плати парична глоба за деянието си. Не става ясно обаче в коя сфера ще е общественополезният труд.

Мерилин Менсън беше осъден за хулиганската си проява, след като заплю камерата и се изсекна върху видеооператорката на сцената по време на концерт. Според обвинението 55-годишният музикант се доближил до камерата и извършил съзнателно непристойните действия.

След това много хора в социалните мрежи нарекоха постъпката на Менсън „отвратителна и дори сатанинска“. Те изтъкнаха, че не може човек да се държи така спрямо друг човек, който изпълнява служебните си задължения.

След като е изтърпял наказанието си, рокаджията твърди, че е преосмислив поведението си. Той се извини за отвратителната си постъпка и призна, че е имал сериозни проблеми с наркотиците и алкохола, които се надява да е превъзмогнал.

Феновете му обаче заподозряха, че певецът разиграва „театро“ за пред съда. Тези, които познават Мерилин Менсън добре, съзнават, че състоянието на покаяние съвсем не му е присъщо.

Източник: „Уикенд“