Не летен сезон, а леш! Пълна отврат! Така масово описват картинката от последните три месеца от туристическия бранш у нас. Ресторантьори, магазинери и хотелиери по Черноморието ни разказват, че още си плюят в пазвите и се молят това да не се повтаря.

"Пълна селяния, простотия и наглост. Имаме чувството, че интелигентните хора тази година избягаха от България и отидоха да почиват у съседите ни. А тук се напълни не с хора, не с летовници, а с някакви изроди и душевно болни, които оставиха след себе си погром", обясняват от бранша.

Те споделят, че българите, почиващи у нас, масово идвали с буркани лютеница, туршии и тем подобни. Оставяли след себе си кочина, а по стените на хотелски стаи имало дори размазани домати.

"На плажа и във водата сме намирали ежедневно от дамски превръзки, до памперси, да не говорим за опаковки, кенчета от бира, бутилки и какво ли още не. Държат се като диваци, а и са тъпи като гъдулки - отива в Изипей и не знае защо е там - дава карта и чака да му кажат отсреща", разказват потърпевшите.

От украинките също вдигнали ръце. Последните били толкова нахални, че постоянно обикаляли магазините да мерят по сто рокли, без да купуват. Или пък взимали дреха, а след месец идвали да я върнат, защото вече не им харесвала. Че и чакали да си получат парите обратно.

"Ако имаме още един такъв сезон, ще се освидетелстваме сами", кръстят се от бизнеса.