Италианският моден дизайнер Роберто Кавали, който се превърна в икона на модната индустрия, почина на 83-годишна възраст. За разлика от повечето си колеги в бранша, дребничкият италианец не беше хомо, а тъкмо напротив – почти до последните си години той преследваше млади гаджета.

Въпреки че приличаше на тотален дърт педал заради безбройните си пластични операции и силиконови джуки, той всъщност беше истински мачо. За бурния му любовен живот се носят легенди, а според злите езици дизайнерът е преспал с над 3000 жени. Преди години дори гръмна скандал, след като се оказа, че е отмъкнал младо гадже от тогавашния премиер Берлускони. Последствията бяха, че Кавали си създаде сериозни данъчни проблеми в родната Италия.

Приличащият на мумия Кавали, чиято модна империя се оценява на 1 млрд. долара, се гордееше с потентността си и хич не се криеше, докато се забавлява по бански с по няколко мадами на възрастта на внучките си.

„Имало е месеци, в които всяка вечер Роберто си лягаше с нова жена. Креватните му завоеванида са над 3000“ – споделя сътрудник на дизайнера.

Сега 6-те деца на дизайнера трябва да поделят „скромното“ му наследство.

Източник: вестник „Уикенд“