Мерием Узерли направи драстична промяна във външния си вид. Актрисата се отказа от запазената си марка – рижавия цвят на косата си, и се боядиса в светлорусо. Новата й визия я подмладява, но я прави и някак безлична. Повечето фенове май са на мнение, че рижавата дама е с по-съблазнителен и фатален вид, отколкото сега. И че, общо взето, е загубила, като е сменила визията си.

Във „Великолепният век“ – сериалът, който я превърна в знаменитост, Мерием Узерли играеше изкусителката Хюррем Султан, отчуждаваща владетеля Сюлейман от официалната му съпруга и намесваща се в политическите му дела. Тя напусна продукцията през 2013 г., като оправданието й беше, че се чувства изтощена.

Истинската причина за оттеглянето й обаче бе друга – бременността с първата й дъщеря Лара. След самоотлъчката на Мерием продуцентите на историческата тв сага бързо й намериха заместничка в харема на султана. Мястото й успешно зае Вахиде Гьордюм – актриса, популярна с ролята си в сапунката „Огледален свят“.

40-годишната Узерли, която е наповолина немкиня по майчина линия, има една щерка Лара, която е на 2 години. Актрисата не е участвала в турски сапунки от 2017 г., но в последната петилетка засне край Босфора няколко филма за големия екран.

Източник: „Уикенд“