Той беше един от най-желаните мъже в Холивуд, но откакто се ожени за трети път актьорът Ричард Гиър почти не се появява в обществото. А когато го прави или е сам, или е с колеги. Това привлече вниманието на мнозина, особено след като по изключение Ричард се появи със съпругата си Алесандра Силва на червения килим. Двойката изглеждаше прекрасно, а Гиър не пропусна да сподели колко е влюбен и щастлив в присъствието на съпругата си. И колко й е благодарен, че му дари две деца, скоро след сватбата им.

Но извън щастливата усмивка и дежурните изявления, че всичко помежду им е наред, актьорът признава пред приятели, че се срамува да излиза със съпругата си понякога. "Те избягват да се появяват заедно в обществото, защото не им допадат подигравките по техен адрес. Ричард е на над 70 години, а Алесандра е на 33.  И двамата не се чувстват особено удобно от неприличните подмятания зад гърба им", казват близки приятели.

Самият Гиър грижливо крие личния си живот. Малцина знаят, че Алесандра е дъщеря на негов стар приятел. "Той я познава от бебе и я помнеше като малко мило момиченце. Един ден отново се събраха на среща и той я видя като пораснала красива и самоуверена жена.  Тя беше очарована от неговият хумор и отношение, а той - от красотата и уменията й на домакиня", разказват близки на двойката. Самата Алесандра разкрива, че актьорът й пращал цветя, докато не се съгласила да излезе на среща с него. А накрая той се постарал наистина да я спечели.

Въпреки това двамата се крият пред хората и избягват да се показват заедно. "Често когато отидат някъде, тя чува подигравки, че е извела дядо си на разходка. А други шушукат, че го е взела заради парите. Затова няма да ги видите често заедно, особено на публични събития", разкриват близките им.

Двойката има две деца от предишните си бракове и две общи. И се стараят да пазят всички свои наследници далеч от очите на пресата.