След фурора през 2019 г. с „Доза щастие“, режисьорката, сценаристка, актриса и писателка Диана Титова в момента жъне грандиозен успех и с драмата „Диада“, която не само е хит по кината, а и й донесе наградата за режисура от фестивала „Златна роза“.

 

Най-големият проблем, пред който била изправена било очакването за финансиране от НФЦ за филма „Диада“, засягащ насилието и това, което се случва в българските училища и семейства. Акцентът пада върху проблемите, които хората обикновено избягват да коментират. Доволна е обаче, че след филма вече се приказва повече за тях и отбелязва, че именно това смята за успех.

 

Режисьорката на „Диада“ и „Доза щастие“ Яна Титова: Не искам край мен хора, които си мълчат удобно

Радва се, че има и критика и допълва, че ако всичко е еднозначно, значи нещо е сбъркано. Не крие, че съпругът й Алек Алексиев, който е и един от продуцентите на филма, е най-големият й поддръжник и двигател. Той застава зад всяка нейна стъпка. Твърди, че ако нямала неговата подкрепа, едва ли е щяла да бъде толкоз смела.

 

Не се притеснява от това, че мнението, което изразяват със съпруга й създава напрежение в гилдията, защото за нея такава в България изобщо няма. Подчертава, че за нея гилдия означава едни хора да са заедно, а не всеки да е сам за себе си и да не му пука какво ще се случи след него. Щастлива е от това, че зад нея и съпруга й има хора, които също като тях смятат, че щом човек се занимава с изкуство и е под светлините на прожекторите, е негов дълг да зададе публично правилните въпроси и да говори за това, в което вярва.

 

И двамата със съпруга й мечтаят за живот в Щатите. Яна не се е отказала и от мечтата си за Италия и работи по въпроса – планира да се установи там, щом навърши 55 години. Отглеждането на двете им наследници Ая и Хана, пада основно върху Алек. Родителите му, както и две момичета също им помагат в това дело.

 

След 12-годишна връзка и две деца, Яна и Алек сключиха брак през септември. Предложението дошло през 2022 г. по време на пътуване до Сицилия. Изведнъж Алек хвърлил цигарата, застанал на колене и започнал да трепери от вълнение. Яна обаче не очаквала подобно нещо и започнала да се смее.

 

Твърди, че нямат време да се ревнуват. Макар Яна да е попаднала в плен на автоимунно заболяване, което налага повече почивка, не вижда как това би могло да се случи.

Възнамеряват да посрещнат предстоящите коледни и новогодишни празници у дома. Дори мисли по празниците да се раздаде в кухнята, тъй като иначе не й остава много време за това.

Източник: Уикенд