Херцозите на Съсекс се отказаха от кралска церемония за кръщенето на дъщеря си

Меган и Хари няма да повторят грешката, направена със сина им Арчи. Херцозите на Съсекс решиха да проведат църковна церемония за 2-месечната Лилибет в родината на актрисата.

Според кралския експерт херцозите на Съсекс се отказали от идеята да дойдат във Великобритания и да извършат тайнството пред Елизабет Втора. Внукът на кралицата и съпругата му ще кръстят Лилибет в една от църквите в щата Калифорния, където е родена Меган Маркъл.

Кралският биограф Ричард Фицуилямс е уверен, че двойката е решила да промени стратегията, спомняйки си неприятното преживяване с кръщенето на първото си дете Арчи. Тогава херцозите на Съсекс претърпяха пресконференции за нарушаване на традициите. Те отказаха да допуснат британците на церемонията и запазиха в тайна имената на кумовете на бебето. Маркъл и съпругът й взеха това решение, за да избегнат противоречия и повишено внимание към Лилибет.

Двойката продължава да крие дъщеря си от обществеността. Наскоро Меган показа само за кратко бебешка снимка на малкото дете на работния си плот. Елизабет II досега е виждала новороденото само чрез видеовръзка. [caption id="attachment_676674" align="aligncenter" width="586"]Решено! Меган и Хари кръщават Лилибет в САЩ (Херцозите искат тайна церемония) Кралицата едва ли скоро ще види новородената си внучка[/caption]

„Херцозите на Съсекс декларираха, че ще действат по свой начин и доказаха това. Вероятно кръщенето на Лили ще се състои в Калифорния, въпреки че първоначално имаше слухове за церемония в Уиндзор. Изглежда, че кръщението ще се извърши в родния щат на Меган и ще бъде тайно, и без бурна реакция на обществеността, какъвто беше случаят с Арчи “, обясни Ричард.

Този факт поставя под съмнение вероятността от ранна среща на Елизабет II с нейната правнучка. „Не е известно кога кралицата и другите членове на кралското семейство ще се срещнат с Лилибет и кога Хари и Меган ще посетят Великобритания следващия път“, цитира кралския експерт Express Uk , предават от cosmo.ru.