След края на гей скандалите Кевин Спейси най-сетне се взе с ръце и прие предизвикателна роля, като напомни на Холивуд за съществуването си. Актьорът прави пикантно превъплъщение в образа на наемен убиец, който върши сума ти жестокости.

64-годишният актьор от „Американски прелести“, който през юли, миналата година беше оправдан по обвиненията, че е извършил сексуални посегателства над четирима мъже, получи ролята на безскрупулен убиец в трилъра „Питър пет осем“.

Трейлърът показва как героят му се отървава от труп, заплашва с нож ужасена жена и нарича себе си „паднала душа“. Във видеото се вижда още как убиецът , изигран от Кевин Спейси, си ляга с жена на име Бренда, изиграна от 64-годишната Ребека де Морни, и застрелва хладнокръвно мъж посред бял ден.

Слоганът на филма, чийто сценарист и режисьор е Майкъл Зайко Хол, гласи: „В този град нищо не е такова, каквото изглежда“ и много напомня на реплика от класиката на Дейвид Линч „Туин Пийкс“ – „Совите не са това, което са!“.

Изданията припомнят, че Кевин Спейси беше оправдан за предполагаемите сексуални посегателства на 26 юли, миналата година, когато съдебното жури в Кралския съд в Саутуърк, Лондон, се произнесе, че актьорът е невинен по всички обвинения.

Източник: „Уикенд“