Тя е сред най-влиятелните жени в света, а във Франция според съпруга си е направо божество. Но ексцентричната Бриджит Макрон е на път да се превърне в нещо много по-забележително от съпруга на президента на страната. Според последните новини, тя е възмутена и бясна от некомпетентността на съпруга си и смята да го замени много скоро в управлението на страната.


"Еманюел е продукт на жена си. Тя е тази, която диктува неговите решения и действия. Но Бриджит не може да остане сляпа, виждайки вълната от недоволство, която обхваща страната и неговата некомпетентност по отношение на случващото се в Украйна, Нова Каледония и  Израел. Бриджит е бясна и вече прави всичко възможно, за да поеме юздите на властта в своите ръце", се казва в разкрития на приближени до първата двойка.


"Източното крило на Елисейския дворец е известно като крилото на мадам. Но там работят най-много от сътрудниците на Макрон. И на всеки 90 минути той задължително се обажда на съпругата си, за съвет, за решение, за бележка, или просто да сподели нещо  с нея", разкриват приближени.


Именно Бриджит стои зад избора на Габриел Атали - новият, много привлекателен и много млад премиер на Франция. Отново тя стои и зад решението на Макрон за примирие по време на олимпиадата между Киев и Москва. Но първата дама не може да остане безучастна и към нещо толкова важно камо имиджа на съпруга си. По нейно нареждане са направени лични снимки на Макрон докато тренира, докато си почива и работи, за да изглежда "по-мъжествен" пред обществото.


"Тя  прекрасно разбира какво оръжие са медиите и работи за това. Но е готова да го използва, за да превърне Макрон в продукт на успеха", казват приближени до двойката. Въпреки това мнозина смятат, че Бриджит започва да излиза на преден план и може тя да се превърне в новото лице на европейската политика на следващите избори. Защото времето на Макрон в политиката изглежда изтича...