Стара максима е, че каквото си направиш ти сам, никой не може да ти го стори. Това важи за всеки, а в момента го осъзнава с пълна сила Венелин Петков. Бившият шеф на новините в Би Ти Ви, бивш на Гена Трайкова, а вече и бивш на жена си - Николета Маданска, явно е тръгнал по пътя, по който вечно ще е в тази роля - на бившия.

Знаем, че Маданска роди две деца на Петков и откровено го обожаваше. Тя направи немислимото и в знак на солидарност с него дори напусна Би Ти Ви преди години, но и това не беше достатъчно за темерутския нрав на Венелин.

Притиснат от безпаричието, от работата си на преподавател и на липсата на слава, каквато имаше преди, той започна да се държи студено и безумно с Николета. Намръщеното му лице, постоянно мрънкане и кавги обаче накараха Маданска да си каже, че не е намерена на улицата и да му тегли м@йните веднъж завинаги.

Тя се прибра с децата в Лозен при родителите си, а Петков остана сам като кукувица. Преди време стана ясно, че се опитвал да си върне Николета, но няма начин - особено сега, когато тя е влюбена до полуда и обвързана с друг.

Близки до нея разкриха, че мъжът е неин стар познат, но в миналото са нямали нищо. Открили се и се преоткрили случайно преди около три месеца, за да си даде тя сметка, че не всички мъже са мрънкачи и има такива, които могат да направят една жена щастлива.