Разкрития за ресторантите или какво се крие в менютата?

Лица от кухнята правят интересни разкрития за менютата на ресторантите. Знаете ли, че в тях се крият редица капани, за които гостите изобщо не са наясно? Те са първото нещо, което търсите в ресторант, логично е и да са направени по начин, който изкушава гостите да поръчват повече храна и напитки. Вижте шестте най-често срещани тайни на менютата.

1. Снимки на храната

Ресторантьорите знаят, че ако, освен името и описанието на ястието, поставят и прекрасно проектирана фотография, има по-големи шансове хората да поръчат той специалност. Снимките карат хората да ги поръчват, така че малцина са тези, които ще се заинтересуват за цената. Тя е почти незабележима покрай вкусната риба, печеното или добре сервираните салати.

2. Евтините ястия са на дъното на списъка и накрая в менюто

Едно от малките разкрития, които сервитьорите правят, е, че в менюто можете да намерите хамбургер или ядене на много разумна цена, но докато стигнете до него ще видите всички вкусни ястия, които ще привлекат вниманието ви и ще ви отворят апетита. Накрая, въпреки че сте планирали този ден да минете с по-евтин обяд, ще си поръчате някой специалитет, няколко пъти по-скъп от сандвича, който първоначално сте мислили да вземете.

3. Ако някое хранене ви изглежда много скъпо, това наистина е много скъпо

В менютата, вероятно много често сте виждали някои предложения с невероятно високи цени. В първия момент ще си помислите, че най-вероятно те са с пъти по-висока цена от реалната и повярвайте, прави сте. Но въпреки това, мнозина поръчват точно тази порция месо, морски дарове или различни зеленчуци, а в моментите, когато правят поръчката си мислят "Цената е висока, но вероятно си струва".

4. Различният размер на порциите е още една примамка

Вероятно ви се е случвало да попаднете в трудна ситуация, в която трябва да решите, дали да поръчате малка, средна или голяма порция от любимите спагети, лазаня, пържени картофи ... И у вас се създава усещането, че малката порция няма да бъде достатъчна, въпреки че много пъти се е оказвало, че не е така. Така че поръчвате по-голяма порция, а количеството на храната е почти същата. Затова най-добре би било да помолите сервитьора да ви покаже разликата в размера на чиниите, в които се сервират различни порции от ястията.

5. Избягвайте добавките

Много ресторанти, освен основните ястия, предлагат и някои добавки, които би трябвало да обогатят вашия обяд или вечеря. Те привличат вниманието, защото са най-различни сосове, картофи, зеленчуци на скара. Въпреки че на пръв поглед изглеждат като нещо, което естествено трябва да поръчате, в крайна сметка ще осъзнаете, че сте могли да минете и без тях, а сметката е много по-висока с тях. [caption id="attachment_488627" align="aligncenter" width="600"]Разкрития за менютата на ресторантите - какво крият от нас Разкрития за менютата на ресторантите - какво крият от нас[/caption] 6. Рецептите на "баба" Почти няма менюта в ресторантите, където някое ястие не носи заглавието "По рецептата на баба". Повечето хора очакват това да е наистина уникална семейна рецепта, но се оказва, че това съвсем не е така.