Нов таен запис разкрива истината за смъртта на Мерилин Монро. И хвърля мрачна сянка върху фамилията Кенеди. Двамата братя — Джон и Робърт Кенеди се оказаха в центъра на страхотен скандал, който може да нанесе неочаквани поражения върху  имиджа на бившето първо семейство на Америка. Оказа се, че в последните часове на Мерилин един от тях все пак е бил там и е бил обект на подслушване от представител на разузнаването, чиито бележки разкриват злокобни подробности от часовете на актрисата в последния й ден.


"Мерилин беше в депресия заради загубата на детето си. Беше изпаднала в криза и в един момент служител на персонала се обади на Боби Кенеди и му каза да дойде. Той пристигна заедно с Питър Лоуфър, също зет на Кенеди. А тя беше изпаднала в истерия и крещеше срещу него. Обвиняваше го, че е загубила детето им, че той я е накарал да абортира. Той нареди на Питър да вземе възглавници и да задуши виковете й. По-късно тя млъкна за дълго време", пише в бележките си Фред Оташ, който е подслушвал къщата на Мерилин.


Не е ясно защо е подслушвал къщата на актрисата, но бележките му са изключително цинични. Също така той разкрива, как Боби Кенеди се възползва в интимен план от Мерилин в 11 сутринта, след което си тръгва, без да поинтересува от нея. По-късно вечерта се връща в дома й, заедно с Питър Лоуфър, но тя е изключително разстроена и го напада заради аборта си. Скандалът води до това, че той упоява вероятно  актрисата и си тръгва.

През нощта Лоуфър, видимо пиян, му звъни, за да го информира, че Мерилин е зле и е добре да дойде. Не е ясно дали Боби Кенеди е пристигнал веднага, но е факт, че е бил там, когато тя е умирала. "Вероятно той й е дал нещо упойващо по-рано, а след това, когато се е влошила, го е повикал", казва Оташ.  

 

Интересна подробност обаче е, че Джо Димаджио им забранява да присъстват на погребението й, с думите "Кенеди винаги са били убийци на жени, на които просто им се е разминавало". Явно историята е решила, все пак да не им се размине за смъртта на Монро.