Кралицата на попмузиката все още е на върха.

В сряда Световната организация на рекордите на Гинес отново призна Мадона за най-продаваната изпълнителка на всички времена, след като за 40-годишната си кариера е продала над 400 милиона записа.

Според сайта певицата държи рекорда от 2009 г. насам и е следвана от Риана, Марая Кери, Тейлър Суифт и Бионсе.

По-рано този месец Мадона стартира турнето Celebration Tour в лондонската O2 Arena с двучасов сет, който изправи на крака 20 000 зрители през цялото време на концерта.

В един сладък момент звездата извика дъщеря си Лурдес, която навърши 27 години в нощта на премиерата на майка си.

През цялата вечер другите деца на Мадона - Дейвид, на 18 г., Мърси, на 17 г., и Стела и Естер, на 11 г., се присъединяваха към нея на сцената, за да изпълняват. (Тя е майка и на 23-годишния Роко, който я подкрепяше от публиката).

Разпродадените лондонски представления на поп звездата бяха първата спирка от световно турне от 78 концерта, което ще я отведе от Европа до Северна Америка до април 2024 г., преди да затвори там, където за първи път стартира звездната си кариера: Ню Йорк.

Шоуто имаше своите моменти на пищност и зрелище, включително топлес танцьорки, многобройни смени на костюми, въздушни каскади и др. В друга част Мадона отдаде емоционална почит на починалите от СПИН, включително на своя близък приятел художника Кийт Харинг, докато пееше "Live to Tell".

"Не мислех, че ще успея да го направя. Нито пък моите лекари. Ето защо се събудих с всичките си деца, които седяха около мен. Забравих пет години от живота си или от смъртта си, наистина не знам къде съм била", каза тя на сцената за здравословното си състояние през лятото. "Но ангелите ме закриляха, а децата ми бяха там. И децата ми винаги ме спасяват всеки път."

"Ако искате да знаете моята тайна и искате да знаете как се справих и оцелях, помислих си, че трябва да бъда там за децата си. Трябва да оцелея заради тях", казва тя.

Източник: people.com