Държавната дума на Русия осъществява проверка дали замъкът на Алла Пугачова и съпруга й Максим Галкин може да бъде конфискуван по новия закон за отнемане на имущество от чуждестранни агенти – пишат руските незавасими медии.

В момента замъкът в село Гряз, оценен на около 36 млн. долара, е регистриран на името на Галкин. Двойката така и не успя да продаде огромния имот, преди да избяга от родината.

„Галкин и Пугачова отдавна вървят против народа си. Пугачова трябва да бъде лишена не само от замъка, но и от званието „народен артист“ – заяви гневно депутатът Дмитрий Гусев.

Имотът на Пугачова и Галкин се разполага на парцел от 1 хектар. Замъкът е с площ 3000 кв. м. и е на 6 етажа. Има 20 стаи, от тях само 5 гостни. Има още асансьор, подземен гараж за 4 коли, оранжерия и зимна градина. На територията на имота са издигнати и още 2 допълнителни къщички за прислугата. Интериорът на двореца е оформен в класически викториански стил, затова и всяка мебел в дома е умишлено състарена.

По думите на специалистите, за да се поддържа такъв имот са необходими около 30 души персонал – икономки, градинари, готвачи, прислуга и охрана.

Източник: „Уикенд“