Автобиографията на принц Хари, озаглавена „Резервен“, продължава да се радва на мощен читателски интерес, като се превърна в най-продаваната книга с нехудожествена литература. Медиите пускат хапка по хапка все по-интересни и пикантни истории от хрониката на втория престолонаследник, като особено екстравагантен е разказът за купон със момичетата от „Спайс гърлс“.

Само няколко месеца след смъртта на Даяна (31 март, 1997 г., Париж) тогавашният вдовец принц Чарлз решил да заведе невръстния си син Хари на концерт на звездите тогава „Спайс гърлс“. Имало-нямало 40 дни след погребението на жена си Чарлз решил да разведри 13-годишния си син с вълнуващо изживяване с шумните мадами от световен ранг.

Събитието е само два месеца, след като Хари си взема последно сбогом с майка си Даяна. С Чарлз присъствали на благотворителен концерт, организиран в Южна Африка, а пиронът на вечерта била култовата женска банда „Спайс гърлс“.

Преди концерта Хари се срещнал лично с момичетата от звездата банда. Първа към него се приближила Пош Спайс (самата Виктория Бекъм), но особена връзка почувствал с Джинджър Спайс (Гари Халиуел), най-вече заради рижия цвят на косата й, който се доближавал до този на неговата.

Прясно овдовелият Чарлз завел невръстния Хари на купон на „Спайс гърлс“

За самия концерт Хари разказва, че видял татко си небрежно да си потропва с крак и да си припява хита на спайските „Уанаби“:

„Ако искаш бъдещето ми,

забрави миналото ми!“.

Явно си е мислел за Камила, докато припявал този рефрен.

Източник: в. „Уикенд“