Смъртта бележи живота на Лиса Мари Пресли, а проклятието на Елвис преследва цялото семейство. В това са убедени и голяма част от почитателите на покойния крал на рока. Трагедията е още по-голяма, защото преди три години Лиса загуби и сина си Бенджамин, който почина неочаквано само на 27.

Лиса Марина получи сърдечна недостатъчност и почина на 13 януари, петък. Бившата певица и актриса е единствено дете на краля на рока - Елвис Пресли. Мнозина обаче са убедени, че семейството е прокълнато. А трагедията е започнала още преди няколко поколения.

Дядото на Елвис - Върнан - старши е бил алкохолик, а майка му и баща му се женят толкова млади, че тя ражда него и брат му, когато е само на 20 години. Братът на Елвис се ражда 35 минути преди него и умира.  А гробарят обърква името на надгробния му камък.

Трагедията бележи семейството и майка му отказва да се отдели от сина си дори за миг. Тя започва да пие и да взима хапчета, което води до трагичната й смърт само на 42 години. Самият Елвис умира на 46, а трупът му е намерен от деветгодишната му дъщеря Лиса Мари.

Трагедията на семейството продължава с драматичните четири брака на бившата певица, първият от които е с Джако, раждането на четири деца, а загубата на сина й Бенджамин, който се самоуби през 2020-та година. 

Преди дни тя беше видяна на наградите "Златен глобус", където изглеждаше в дълбока депресия и видимо в тежко психическо състояние. Лиса Мари е открита в безсъзнание от бившия си съпруг, докато е връщал децата им от училище и веднага е откарана в болница с линейка. До нея е майка й, която остава край леглото й до смъртта й.