Имението на култовата Мерилин Монро и великия драматург Артър Милър е обявено за продажба – тръбят американски медии. За старинната мелничарска къща в нюйоркския квартал „Хемптънс“ се искат 12,5 млн. долара. За последен път имението е продадено през 2016 г., когато е оценено за 8,5 млн. долара. От някогашната работеща вятърна мелница е останала само фасада с платна, вътре обаче се помещават спалня и дневна в осмоъгълна форма. В облицования с кедър горен етаж все още се намират машините на мелницата. Много от мелниците в Хамптън са били преустроени по този начин.

Основната сграда е построена през 1830 г. и заема площ от 120 кв. м. На трите етажа има спалня, кухня и баня. От брокерската агенция отбелязват, че купувачът може да допълни комплекса с просторна къща – двата хектара земя, са които разполага собственикът, позволява това.

Мерилин Монро често е идвала тук през 50-те години заедно със съпруга си по онова време – драматурга Артър Милър. На това уединено място филмовата звезда предпочитала да се крие от любопитните папараци.

„По онова време „Хемптън“ служи като убежище на много знаменитости – в „Спрингс живее експресионистичният художник Джаксън Полък, а в Саг Харбър – писателят Джон Стайнбек.

Източник: „Уикенд“