Продават на търг луксозния апартамент на Карл Лагерфелд в Париж. Началната цена на жилището е 5,3 млн. евро, а до търга бяха допуснати само участници, които са депозирали 1 млн. евро като гаранция.

„Стаята за гримиране е 50 квадрата, кухнята никога не е използвана и можете да видите Лувъра от прозореца“ – рекламират апартамента в обявата. Жилището не е от най-големите, общата му площ е 260 кв. м и предлага невероятна гледка към Сена и Лувъра. Модният дизайнер е живял там 10 години – до смъртта си през февруари 2019 г.

Карл Лагерфелд е обичал да клюкарства, но винаги е бил твърде дискретен, когато е ставало дума за личното му пространство. По тази причина феновете му разбраха как е изглеждал домът му едва след неговата кончина.

Лагерфелд е премахнал всички стени в апартамента, който се намира в сграда от 17-и век. Ремонтът е продължил около 4 години – подобно на този в жилището на нашата естрадна звезда Васил Найденов. Няма затворени и обособени стаи, само плъзгащи се стъклени стени и кухня, изработена от полирана неръждаема стомана, в която никога не се е готвело. Храната на модния бос била сервирана в друг апартамент.

Източник: вестник „Уикенд“