"Бракът им беше обречен от самото начало! Той й продаде илюзията, че е променен човек и е готов да я приеме, каквато е. А накрая всичко завърши толкова злополучно. Илюзията просто не продължи достатъчно дълго" коментират приятели на Дженифър Лопес и Бен Афлек. По думите им, актьорът се опитал да се представи като съвсем различен човек, но в един момент показал, че въобще не е променен.


"Преди 20 години те се разделиха, защото Бен не можеше да понесе славата на Дженифър. Сега беше същото. Той се бори да остане трезвен и ненавижда цялата шумотевица и антураж, които постоянно я обграждат. Още докато бяха на меден месец в Комо, когато останеха сами, просто нямаше какво да си кажат. И това се отразяваше на отношенията им.", разкриват те.


Двойката се раздели през април, а Дженифър е посочила в молбата за развод "непреодолими различия" като причина. Бен Афлек отказа да подаде искане за раздялата, но актрисата най-накрая се пречупи и се свърза с адвокатите си. След месеци натиск от пресата, в крайна сметка актрисата взе решение да сложи край на брака им.


"Историята е тривиална. Бен ненавижда популярността на Дженифър. Той не може да се примири със славата й. И това ги раздели", коментират запознати. Интересна подробност е, че двамата нямат предбрачен договор и ако не се споразумеят за финансовите въпроси, раздялата им наистина може да се превърне в епична битка в съдебната зала. Подобно на тази на Бранджелина...