Тя беше гост на сватбата на Кейт и Уилям преди 12 години. Беше съпруга на един от най-влиятелните владетели на Изтока. Но днес принцеса Лала Салма, любима съпруга на покойния крал на Мароко е безследно изчезнала. А според някои - може би убита.

 

Легендите около нея започват още по времето, когато се омъжва за един от най-могъщите владетели в арабския свят. Лала, която е модерна жена и не признава ограниченията, се превръща в първата съпруга на краля на Мароко, която е наричана "принцеса" и призната за кралица в страната си и в чужбина. Друго интересно около нея е фактът, че тя има право да пътува извън страната дори и сама. И често пъти може да бъде видяна като официален представител на Мароко в чужбина.

Лала Салма се облича като модерна жена, снима се и често не носи забрадка. Това я превръща в истински символ на промяната. След смъртта на съпруга си обаче, принцесата изчезва без следа. Тя не е виждана в обществото, не участва в официални церемонии, нито се показва.  Преди години тръгнаха слухове, че е била убита, но нейна поява през 2019-а година с дъщеря й в известен ресторант опроверга мълвата. 

 

При все това отсъствието на Лала буди много въпроси. Смята се, че тя дели времето си между апартамент в Ню Йорк, дворец в Мароко и още един в Гърция. Но почти никой не я вижда. В същото време адвокатът на семейството упорито отрича мълвата, че тя е избягала от страната си. От брака си с краля на Мароко тя имаше син Мулай Хасан - новият крал на страната и принцеса Лала Кадия.