Принц Уилям се появи ухилен до уши по време на градинско парти в двореца Бъкингам. Традиционното чаено парти на кралското семейство тази година мина без Кейт, но отношението на принца към публиката изненада всички. Принцът на Уелс беше усмихнат, доволен и видимо в добро настроение. А причината за това е именно решението на съпругата му Кейт да се върне на работа.


Както е известно, принцесата се лекува от рак и в момента е подложена на химиотерапия. Явно резултатите са обнадеждаващи и тя е готова да се върне на работа. От двореца съобщават, че Кейт не е спирала да работи, но и дума не може да става за публични изяви. "Ще видите принцесата на Уелс едва когато медицинските й екипи й разрешат. Но тя не спира да работи, особено по отношение на доброволческите си проекти и организациите, на които е патрон", казват придворни.


По всичко изглежда, че това е причината за широката усмивка на принц Уилям. Той за първи път се появи пред обществото и то на парти, без Кейт до себе си. Семейството им обаче остава приоритет и докато херцогинята не се възстанови, тя ще остане далеч от обществото. А междувременно съпругът й се подготвя за ролята си на крал, независимо от семейните трагедии.