Принц Хари и Меган Маркъл дълго време пазели отношенията си в тайна

Скандални тайни за принц Хари и Меган Маркъл излизат наяве с нова книга за  живота им. Авторите разкриват някои от тях пред "The Times". Херцогът и херцогинята на Съсекс пазели отношенията си в тайна, доколкото са могли. Но новата книга "Да намериш свобода", написана от журналистите Омид Скоби и Каролин Дюранд, подробно описва ранните етапи на връзката им. Пред "The Times", авторите разкриват как Хари "е знаел, че двамата ще бъдат заедно" след само втората им среща и че брат му Уилям е искал да си "даде време", като опознае "това момиче" - термин, който Хари сметнал за снобски и снизходителен. Ето и 12 неща, които научаваме за херцозите на Съсекс от тази книга:

1. Две срещи за две нощи

Първата среща на Хари и Меган била в "Dean Street Townhouse" в Сохо през 2016-та година. Те си паснали толкова добре, че само след три часа решили, че ще идат на романтична вечеря следващата вечер.

2. Хари "знаел" след втората среща

Приятел на Хари казал на авторите на книгата: "Хари в този момент вече знаеше, че ще бъдат заедно. Тя отговаряла на всичките му изисквания".

3. Той има таен акаунт в Инстаграм

Скоро след първите им срещи, Меган започва да следва празен акаунт в Инстаграм, наречен "SpikeyMau5". Онлайн псевдонимът на Хари идва от един от любимите му диджеи - Deadmau5. Тя публикува и снимка на сърце с думите "Целуни ме" в акаунта си, с надпис "Любов в #Лондон".

4. Меган крие връзката от папараците

Откъс от книгата гласи: "Докато Меган, преди да се срещне с Хари, от време на време беше позволявала папарашки снимка тук-там или пускаше информация на пресата, тя прави всичко възможно, за да защити неприкосновеността на отношенията си с принца".

5. Частен самолет за Ботсвана

Хари изненадва Меган с пътуване до една от любимите му страни след двете им срещи в Лондон. Моли я да лети до Обединеното кралство, като казва, че той ще "се погрижи за останалото". Те пътуват до Йоханесбург заедно, преди да се качат на двучасов частен полет до международното летище Маун. По-късно двойката става част от полемиката за използване на частни самолети, въпреки кампанията за борба с климатичните промени. Меган и Хари отсядат в луксозна вила за 1 957 долара (1 500 британски лири) в Ботсвана.

6. Уилям описал Меган като "това момиче"

Братът на Хари бил загрижен, че отношенията на двойката се развиват твърде бързо и предупредил: "Отдели толкова време, колкото е необходимо, за да опознаеш това момиче". Приятели твърдят, че Хари се обидил по отношение на избора на думи на брат си, смятайки, че звучат снобско и снизходително.

7. Братята "почти не си говорели"

В книгата се твърди, че братята "почти не са говорили", след като обсъждали връзката на Хари и Меган. Посещенията на Хари в дома на Уилям и Кейт в двореца Кенсингтън, за да види племенника и племенницата си Джордж и Шарлот, почти спрели през лятото на 2017-та година. Херцозите на Съсекс обявиха, че ще се преместят от Кенсингтън в Уиндзор през ноември 2018-та година.

8. Кейт не прави почти нищо, за да спаси "великолепната четворка"

Съпругата на Уилям, Кейт, "не прави почти нищо за преодоляване на разделението", казали източници пред авторите на книгата. Двете херцогини не са били "не най-добрите приятелки", но до годежа на Хари, Кейт едва познава Меган.

9. Хари прекъсва отношенията си с приятел заради клюки за Меган

В ранните етапи на връзката им, стар приятел на принца направил поредица от отрицателни коментари за Меган, коментирайки холивудското й минало. Щом Хари разбрал, той прекъснал отношенията си с него.

10. Кралското семейство "няма доверие на Меган"

Член на Кралското семейство казал, че Меган "идва с много багаж", а придворен високопоставен служител споделил пред колега: "Има нещо около нея, на което не се доверявам".

11. Кралското семейство е притеснено, че двойката може да доминира вниманието на медиите

След като новината за романтичната им връзка се разчува, членовете на кралското домакинство се опасяват, че популярността на двойката "може да затъмни тази на самото кралско семейство", според Скоби и Дюранд. [caption id="attachment_636547" align="aligncenter" width="300"]Принц Хари зарязва свой приятел заради Меган Маркъл сн. Инстаграм/ sussexroyal Принц Хари зарязва свой приятел заради Меган Маркъл сн. Инстаграм/ sussexroyal[/caption]

12. Чарлз бил "разочарован" от медийното изявление на Хари

Когато новината за новата му връзка изтече в таблоидите, Хари публикува гневно изявление, осъждащо пресата. То излезе по време на обиколката на баща му в Близкия изток, като Чарлз в този момент бил "разочарован", предават от nova.bg.