Принц Хари не можа дори да остане в една стая с мащехата си, докато беше на посещение в Лондон. Синът на крал Чарлз отказа да приеме присъствието на Камила докато е при баща си във връзка със здравето му. Херцогът на Съсекс се втурна на спешна среща при родителя си, когато научи, че е заболял от рак, но за нещастие трябваше да приеме и присъствието на неговата съпруга. Факт, който никак не го зарадва, тъй като отношенията помежду им са доста сложни.


"Хари и Камила са в сложни отношения. Херцогът на Съсекс неведнъж наричаше мащехата си "зла" и "злобна". В книгата си той дори я нарече "хиена, която хвърля истории на пресата за семейството му, за да си осигури почтен имидж". Действията на Хари доведоха до сериозно напрежение между тях.  И Камила няма как да прости подобно отношение", коментират приближени до двореца.

 

Принцът все пак се е видял с баща си, но не е успял да види никой друг от семейството. Срещата им обаче е била кратка, защото и кралят не е пожелал да задържи сина си. "Те правят много предпазливи стъпки един към друг. Кралят се опитва да намери правилния път към децата си, но Меган и съпругът й не успяват да оценят това. Вместо това те нараняват още повече семейството. Дано тази лична трагедия ги  сближи,", надяват се близки до семейството. Не така обаче стоят нещата между Хари и Камила. Съпругата на краля не изглежда да е простила обидите на принца.

 

"Кралицата преживя достатъчно. Беше принудена да носи позорно клеймо, че един мъж я обича, десетилетия наред, дори и да не е имало нищо между тях. След това беше принудена да търпи омразата на обществото заради смъртта на първата му съпруга. Преживя един грозен развод, а освен това се бори отново и отново със себе си,  докато накрая хората я приеха като част от семейството. Не заслужава това от Хари, когато враждата между тях вече просто няма смисъл. Но ето, че той продължава да я наранява", коментират нейни близки.