Принц Андрю подготвял заговор за свалянето на крал Чарлз от трона. Източници от двореца разкриват потресаващи подробности от миналото на двамата братя. Още докато Чарлз е принц на Уелс, Андрю планирал заговор за отнемане на короната от брат му. И към днешна дата войната за "Роял лодж" - домът на Йорк, не е толкова въпрос на намаляване на разходите за короната, колкото отмъщение за миналото.

 

Кралица Елизабет споделя специални отношения с по-малкия си син, който дори успява да убеди майка си, че Камила не е подходяща съпруга за Чарлз преди той да се срещне с Даяна. По-късно, след раждането на принц Уилям, неведнъж са водени разговори между него, принцесата на Уелс и Фърги, Андрю да стане регент на Уилям, докато той навърши пълнолетие и Чарлз да бъде отстранен от линията за  наследяване. Едва ли е изненадващо, че бракът на Уелс завърши с развод, а Чарлз и до днес не е фен на Андрю.

 

Най-смущаващо обаче е, че кралицата също е трябвало да бъде въвлечена в този план, но след като отказва на сина си, Андрю става изключително жесток и отмъстителен. Херцогът на Йорк прави нов опит да саботира брат си, когато той се връща при Камила и решава да се ожени за нея. 


"За него тя беше с ниско потекло, без маниери и нямаше никакъв шанс да бъде кралица. Той опита да саботира брака им и дори да настрои кралицата срещу нея. Когато Чарлз разбра, беше бесен. И въпреки че покойната Елизабет не се поддаде на прищевките на сина си и одобри брака на Чарлз, той не спря да се държи грубо и грозно с Камила. Акт, който и до днес нито е простен, нито е забравен", коментира биографката Анджела Леви.