Принц Хари е избрал Португалия, за да си гарантира удобство и комфорт, дори и след като напусна кралското семейство. Това споделят придворни, запознати със случващото се в кралския двор. "Хари беше принуден да напусне Уиндзор и да се откаже от имота, който е владение на короната. Но той продължава да поддържа близки отношения с някои свои братовчеди и по-специално с принцеса Йожени. Всичко това има за цел да му осигури комфорт и близост до кралското семейство, дори и след като крал Чарлз вече няма да е на власт", разкриват близки до двореца.


Според тях Хари е взел това решение, не за да прекарва повече време с близките си, а за да запази статуса си на кралска особа. "Той е много отдаден на идеята да живее като принц, но бързо осъзна, че в Америка няма да получи това, което иска. Изборът му на място не е случаен, принцеса Йожени също има имот там. Въпрос на време е да видим псевдокралски посещения из различни европейски държави. Все пак именно тук той може да се радва да бъде приеман като принц, дори и след като загуби титлата си", коментират запознати с кралския протокол.


Явно, след като стана ясно, че планът на Меган за САЩ няма да се получи, двойката е решила да се върне обратно в Европа. "Меган и Хари търсят внимание. И се надяват да го получат по този начин. За тях това е възможност да си гарантират бъдещето в кралското семейство, дори и Чарлз да не е крал", разкриват още те.