Прея вече е част от "Шоуто на Николаос Цитиридис"

Шармантна, усмихната и екзотична, певицата Прея вече е част от "Шоуто на Николаос Цитиридис". Цялото й име е Прея Ейрин-Комфорт Рекс Осасей. Какво всъщност значат тези имена? Родителите й дълго време не успявали да имат дете. Въпреки убежденията на лекарите, че това няма как да се случи, оповавайки се на вярата си и с много молитви, им се ражда дъщеря. Кръщават я Прея (молитва) именно заради множеството отправени молитви. Ейрин е на бабата от българска страна Ирина, а Комфорт - на другата баба. "Наследих любовта към музиката си от баба си Ирина, която е оперна певица. Тя ме научи на първите песнички. Винаги пееше из къщи", споделя Прея в студиото на "Тази събота". "Талантът ми идва от моята българска страна, не от африканските ми корени", уточнява усмихнатата певица.

Първа сериозна музикална изява

В десети клас е първата й по-сериозна музикална изява, когато решава да се включи в музикален формат. Стъпва за първи път на музикална сцена с професионално озвучаване, но печели и друго - запознава се с хората, с които по-късно сформира своята група. Нарича ги "сродни души". Още докато учи в гимназия, започва да работи и да пее: "Работех, докато учех. Беше ми трудно и си признавам, че училището пострада. Но се справих!". Най-странните места, на които е пяла, са поляна със сцена, построена на входа на параклис, както и в галерия-къща-ресторант. Освен че пее, Прея е и музикален продуцент. Тя само продуцира и първия си албум. За новия си ангажимент с "Шоуто на Николаос Цитиридис" е особено развълнувана и вдъхновена. "В шоуто се държат супер с мен - гледат си ме, екипът е чудесен. Вчера с Николаос си говорихме колко е ценно, че целият екип е отворен за идеи. Това е изключително ценно. Много съм щастлива и благодарна от тази възможност!" Признава, че в началото се е притеснявала, защото е нова. Но й отнема около седмица, за да "почна да ги командоря". Екипът на шоуто я описва като изключително енергична. Тяхното предизвикателство към нея е да изпее свое любимо парче или пък... "100 патрона" на Ивана.

Кулинарна книга

Прея е обещала да им сготви нещо много специално. Готвенето й е страст и дори вече пише кулинарна книга. "Много обичам да готвя. Успокоява ме. Въображението ми в кулинарията се разви от факта, че имах 3 неща в хладилника и трябваше да измисля как да ги комбинирам. Моят приятел обича да му готвя мексиканска храна - чили кон каре, енчилада и кесадия." Обича да експериментира в кухнята и признава, че напоследък е задобряла в приготвянето на панакота: "Правя я по много различни начини - веган, с шоколад, без захар..." [caption id="attachment_658274" align="aligncenter" width="284"]Прея наследява любовта си към музиката от баба си Ирина, която е оперна певица сн. YouTube Прея наследява любовта си към музиката от баба си Ирина, която е оперна певица сн. YouTube[/caption] И ако в кухнята може да си позволи да си дава време и да е разточителна, то в "Шоуто на Николаос Цитиридис" най-много й харесва динамиката. "Вдъхновяващо е. Много обичам динамична работна среда!", казва Прея, предават от ladyzone.bg.