Сериалът, известен с това, че прави предсказания, които се сбъдват, се фокусира върху г-н Бърнс, който се влюбва в млада изпълнителна директорка на име Персефона, отпаднала от колежа, и купува за нея Twitter.

Той разказва на любимата си, че е купил платформата "изгодно", защото "предишният собственик е трябвало да я продаде, след като самоуправляващата се ракета на Марс се е разбила в международната космическа станция".

Телевизионното предаване на FOX прогнозира, че Мъск ще купи Twitter в предишен епизод, преди милиардерът да плати 44 млрд. долара за платформата през 2022 г.

Епизодът "Капан за жажда: "Корпоративна любовна история" е четвъртият, излъчен в 35-ия сезон на "Семейство Симпсън", който е замислен като документален филм.

Въпреки че името на Мъск не се споменава в предаването, той е настоящ собственик на X и се стреми да изпрати ракети до Марс чрез компанията си SpaceX.

Феновете се развихриха в платформите на социалните медии, правейки паралели между измисления сюжет и собствените начинания на Мъск.

Един от потребителите на X написа: "Симпсън току-що ни предупреди, че един от космическите кораби на @елонмуск ще се сблъска с американската космическа станция - те са непобедими в назоваването на бъдещата трагедия".

Източник: dailymail.co.uk