Корнелия Нинова сащиса всички с решението на левицата!

Лидерът на БСП Корнелия Нинова взриви всички преди минути. Със съобщението, че депутатите от левицата са решили повече да не се регистрират в парламента. Оттук нататък те няма да подкрепят кворума на правителството. Ето и точните думи на Нинова: [caption id="attachment_573037" align="aligncenter" width="300"]Корнелия Нинова Корнелия Нинова съобщи бомбастична новина[/caption]

"Всякакви нови формати на ново правителство, в рамките на този парламент, за нас са невъзможни. Задкулисни договорки за спасяването на правителството на Борисов, чрез нови формати на мнозинства или правителство на малцинството със скрита подкрепа, ще бъдат агония за държавата.

Ние не можем да бъдем съпричастни с това. Няма да крепим кворума на такова мнозинство. Народните представители от левицата няма да се регистрират в парламента, освен в следните случаи: Отмяна на данъка на старите автомобили, отмяна на таксата за дрехи и обувки втора употреба, намаляване на ДДС на храни и лекарства, увеличаване на пенсиите и преизчисляването им, 6400 лв. за второ и трето дете на работещи родители, семейно подоходно облагане, намаляване на заплатите на политиците. Това са нашите предложения, но и част от исканията на протестиращите, които сме внесли преди повече от месец. Това са и единствените случаи, в които ще бъдем там, ще се регистрираме за кворума и ще се борим за тези искания. Парламентът е мястото, където те могат да намерят своето решение, чрез приемане на съответните закони. Правителството на Бойко Борисов, с решенията и действията си, създава нестабилност в държавата, нестабилност на институциите и в цели системи. Нищо не работи така, както трябва – нито здравната, нито образователната, най-малко социалната система. Също и в областта на икономиката. Това правителство е вредно, държавата върви надолу. Тази нестабилност трябва да се спре и да се започне да се гради. Ние виждаме нейното спиране през оставка на цялото правителство и предсрочни избори. Мнозинството в парламента на ГЕРБ, ОП и „Воля“, които ги подкрепят, е вредно, защото приема лобистки закони в интерес на олигарсите. Приема закони, които удрят бедните и средната класа с нови и нови данъци. Ние сме в парадокса – уж най-социалният бюджет, а предизвиква социални протести и бунтове. Два паралелни свята – този в техните представи и думи и реалният, който виждате всеки ден навън", заяви категорично Корнелия Нинова преди минути.