В събота вечерта Мадона изнесе огромно безплатно шоу за около 1,6 милиона фенове на прочутия плаж Копакабана в Рио де Жанейро. Това беше последното изпълнение по време на ретроспективното й турне по света, както и единствената дата на "Celebration" в Южна Америка - и събра най-голямата публика в кариерата й.

Оценката за 1,6 млн. души е на Riotur, официалната туристическа агенция на града. Мадона, която не беше изнасяла концерт в Бразилия от 2012 г., се възхити от вечерта в Instagram: "Думите не могат да изразят моята благодарност!" - написа тя в надпис към видеоклип с дрон, показващ плажната ивица, претъпкана с фенове. Както и при другите концерти на "Celebration", тя покани местни звезди на сцената заедно с нея: В Рио нейни гости бяха бразилските изпълнители Анита и Пабло Витар, като последният помогна на Мадона да превърне песента си "Music" в самба.

Плажът Копакабана има богата история, когато става дума за големи поп спектакли: През 2006 г. "Ролинг Стоунс" свирят пред около 1,5 млн. фенове, а новогодишното шоу на Род Стюарт през 1994 г. е събрало около 4,2 млн. посетители. Повече от 3000 полицаи бяха разположени в района на концерта.

 

Източник: npr.org