Яхтата, на която британската принцеса Даяна и Доди ал-Файед летуваха в Сен Тропе в последните безгрижни дни от живота си, потъна край югоизточното средиземноморско крайбрежие на Франция. Гъзарската луксозна лодка на име Куджо (същото заглавие носи роман на ужасите на Стивън Кинг), пазеща последната лятна ваканция на Принцесата на народа дни преди гибелта й в автомобилна катастрофа в Париж, е била пробита след сблъсък с неизвестен обект. Инцидентът станал на около 30 км от брека на Болийосюр-мер на Френската Ривиера.                                     

Яхтата е построена в италианката корабостроителница „Балието“ през 1972 г. за бизнесмена Джон фон Нойман. Плавателният съд е бил любим на холивудски знаменистости като Брук Шийлдс, Клинт Истууд, Тони Къртис и Брус Уилис. По-късно собственик на кораба става синът на саудитския бизнесмен Аднан Хашоги, чичо на убития журналист Джамал Хашоги, след което яхтата е продадена на ал-Файед. След ужасния край на Доди и принцесата яхтата е изоставена, като плъзна слух, че е прокълната и носи нещастия за собствениците си. През 2020 г. тя беше реставрирана и продадена на търг, като нейния нов собственик запази своята анонимност.

Потъна прокълнатата яхта, на която лейди Даяна купонясваше с арабския магнат

Малко известен факт е, че принцеса Даяна и друг път е отдъхвала на „Куджо“. Включително в компанията на сина на Симеон Сакскобургготски – Кирил, за което все още се намират редки фотосвидетелства. Много от тайните обаче на Лейди Ди и Додо вече са на дъното на морето...

Източник: „Уикенд“